top of page

ÜYELİK VE MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

1-TARAFLAR:
İşbu sözleşme aşağıda bilgileri verilen taraflar arasında düzenlenerek akdedilmiştir. 
SATICI/HİZMET SAĞLAYICI:
Unvanı       : FK Dil Eğitimi ve Danışmanlık Ltd. Şti. (İş bu sözleşmede bundan sonra FK Dil Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti. (KURUM) olarak anılacaktır.)
Vergi No     :
Adres          :
E-mail         :

ALICI/ÜYE:
Adı Soyadı        : 
T.C. Kimlik No:
Adresi               :
Tel No               :
E-mail               :

2-TANIMLAR
2.1. Web Portal: FK Dil Eğitimi’nin sahibi olduğu, uzaktan dil eğitimi ve öğretimini gerçekleştirmek üzere satışa sunulan ürün ve/veya hizmetlerin belirlenen satış bedeli üzerinden satın alınmasına imkân veren “www.fklanguage.com” adlı web sitesini ifade etmektedir.
2.2. Satıcı/Hizmet Sağlayıcı: FK Dil Eğitimi ve Danışmanlık Ltd. Şti, bedeli mukabilinde uzaktan iletişim araçları vasıtasıyla sunduğu mal ve/veya hizmetlerin satışını gerçekleştiren tüzel kişiyi ifade etmektedir.
2.3. Alıcı/Üye: İşbu sözleşmede şartları, hak ve yükümlülükleri belirtildiği şekilde, Web Portal üzerinden gerekli üyelik kaydı oluşturduktan sonra yasal mevzuata uygun şekilde sunulan mal ve/veya hizmetleri satın alan gerçek veya tüzel kişileri ifade etmektedir.

3- SÖZLEŞMENİN KONUSU: 
3.1. İşbu sözleşmenin konusu, Alıcı/Üye tarafından “www.fklanguage.com” adlı Web Portalı üzerinden elektronik ortamdan üye olarak talebini gerçekleştirdiği uzaktan dil eğitimi programına ilişkin tarafların karşılıklı olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesidir.

3.2. İşbu sözleşme kapsamında FK DİL EĞİTİM, Alıcı veya üyenin dil öğrenimi için belirlenen program çerçevesinde uzaktan eğitim vermeyi; Alıcı/Üye ise kendisine sunulan işbu mal ve hizmetlerin karşılığı olan ücret borcunu ödemeyi ve diğer yükümlülüklerini yerine getirmeyi taahhüt eder. Ayrıca İşbu sözleşme ile alıcı; satıcının adresi, unvanı, sözleşme konusu ürünün özelliklerini, vergi ve kargo ücreti dahil ürün bedelini, ödeme şeklini, sözleşmeden doğan yükümlülüklerini, cayma hakkının kullanılmasına ilişkin şartları, uyuşmazlık halinde hangi makamların yetkili olacağını, site üzerinde konuya ilişkin bilgilerin açık bir şekilde paylaşıldığını ve kendisinin bu bilgileri okuyup anladığını, sözleşme metnini incelediğini ve siparişini bu bilgiler üzerine tamamladığını, ürün ile ilgili kampanya bilgilerini ve detayları ortamına uygun bir şekilde site üzerinde paylaşıldığını ve kendisinin bu bilgiler çerçevesinde ürünü seçtiğini, işbu sözleşme metnini okuduğunu ve Türk Borçlar Kanunu çerçevesinde hür ve açık iradesi ile onayladığını kabul eder.

MADDE 4- ÜYELİK ŞARTLARI, SÖZLEŞMEYE KONU EĞİTİM PROGRAMININ ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM AMAÇLARI:
      
4.1. Web Portal, dil öğrenimi ve eğitimini (İngilizce, Almanca, Fransızca vs.) internet üzerinden (online) satın almak isteyen kişilere “www.fklanguage.com” adlı web portalında sunulan tüm eğitimlere ulaşabilmek, internet üzerinden ürün ve hizmetleri incelemek ve satın alabilmek amacı ile kurulmuştur.
4.2. Üyelik, gerekli bilgileri web portalda verilen alanda doldurularak tamamlanır. Sözleşme süreci tamamlanmadan ve KURUM tarafından elektronik olarak onaylanmadan hiçbir üye/alıcı, üye haklarına sahip olamaz veya bu iddiada bulunamaz.
4.3. KURUM’a bağlı bulunan Web Portal’ına üye olmak ücretsiz olmakla birlikte KURUM, gerekli gördüğü takdirde üyeliği ücretli olarak değiştirme yetkisini haizdir. Üyeliğe ilişkin bilgilendirmeler Web Portal’da ilan edildiği anda yürürlüğe girecektir.     
4.4. Sözleşmeye konu ürünün/hizmetin bilgileri, özellikleri, süresi ve vergileri dahil satış fiyatı satıcıya ait web portalda açıkça belirtilmiştir.  

MADDE 5- SÖZLEŞME KURULMA TARİHİ VE SÜRESİ:
5.1. İşbu sözleşme Alıcı/Üye’nin mesafeli satış sözleşmesini okuyup onayladığı an itibariyle kurulmuş ve geçerli sayılır. Alıcı/Üye’nin seçmiş olduğu eğitim programının tamamlanmasının ardından sözleşme kendiliğinden sona erer. Üyelik ise eğitim programının tamamlanmasının ardından KURUM’un tayin ettiği süreye tabidir. 

MADDE 6- TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ:
6.1. İşbu sözleşme ile Alıcı/Üye, Web Portalı üzerinde üyelik aşamasından sonra veya önce sözleşme konusu ürün ve hizmetleri Web Portal’da belirtilen şartlar, özellikler ve fiyatları ile kabul ettiğini ve bu çerçevede ödeme yapmayı kabul ederken, FK DİL EĞİTİM ise ödemesi yapılan hizmeti, ödeme işleminin tamamlanma aşamasından sonra Alıcı/Üye’ye sunmayı kabul ve taahhüt eder. 
6.2. FK DİL EĞİTİM, işbu sözleşme ile kendisine yüklenen edimleri, ilgili kanun ve diğer sair mevzuatlar gereğince mücbir sebepler saklı kalmak koşuluyla yerine getirmeyi taahhüt eder. Ürünün/hizmetin sunumunun KURUM’un kendisinden kaynaklanmayan bir sebep ile imkansızlaşması halinde, sözleşmenin ifasının imkânsız olduğunu Alıcı/Üye'ye makul süre içinde bildirmek ve bu sürede hizmeti durdurmakla yükümlü olacaktır. KURUM ayrıca söz konusu ürün/hizmet ile ilgili meydana gelecek değişiklikleri “www.fklanguage.com”  resmî web portalında veya belirleyeceği diğer bir yöntem ile tüm Alıcı/Üye’lere duyurmakla yükümlüdür.

6.3. FK DİL EĞİTİM, ödeme güvenliği için yürürlükte bulunan mevzuat çerçevesinde gerekli özen yükümlülüğünü sağlayacağını taahhüt eder.

6.4. Alıcı/Üye, işbu sözleşmede ve web portalda kendisine verilmiş bilgileri, satın alacağı ürün ve/veya hizmetin özelliği, cinsi, türü, markası, modeli vs. ve açıklamaların niteliği, özelliği, satış bedeli, koşulları ve bunlara ek olarak Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmeliğin 5.maddesinde Alıcı/Üye tarafından satış öncesi bilinmesi zorunlu kılınan tüm ön bilgilendirme ve cayma hakkına ilişkin hususları okuduğunu, anladığını ve sözleşmeyi bu çerçevede elektronik ortamda yaptığını kabul ve taahhüt eder.

6.5. Alıcı/Üye, üye olurken vermiş olduğu bilgilerin doğru olduğunu kabul ve taahhüt eder. Aksi halde meydana gelebilecek zararlardan dolayı KURUM’un sorumlu olmadığını ve KURUM’un üyeliği tek taraflı olarak sona erdirmede yetkili olduğunu kabul eder.

6.6. Eş zamanlı yayınlar (Canlı yayınlar) için FK DİL EĞİTİM tarafından uygun ders planı (gün/saat vs.) oluşturulacak ve alıcı/üye tarafından paylaşılan iletişim adresleri yoluyla Alıcı/Üye’ye ulaştırılacaktır. KURUM, ders planında ve eğitim programının içeriğinde tek taraflı olarak değişiklik yapma hakkını haizdir. 

6.7. Alıcı/Üye, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun; 21’inci maddesinde belirtilen “İşleme”, 22’nci maddesinde belirtilen “Çoğaltma”, 23’üncü maddesinde belirtilen “Yayma” vs. manevi haklarının KURUM’a ait olduğunu beyan ve kabul eder. Bu çerçevede Alıcı/üye, KURUM’dan herhangi bir izin almadan hiçbir eseri kopyalamayacağını, çoğaltmayacağını, işlemeyeceğini, yaymayacağını, doğrudan veya dolaylı olarak işaret-ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla veya yeniden yayınlanmak suretiyle umuma iletmeyeceğini, sergilemeyeceğini, değiştirmeyeceğini, uyarlamayacağını veya bunların tamamının yahut bir kısmının internet sitesinden çekilerek başka bir internet sitesi oluşturulmayacağını kabul ve taahhüt eder. Alıcı/üye, bu yükümlülüğe aykırı davranması halinde oluşacak zararlardan sorumlu olduğunu ve bu sınırlandırmalar çerçevesinde hukuki ve cezai sorumluğunu kabul ve taahhüt eder.

6.8. Alıcı/Üye, yükümlülüklerine uymadığı takdirde FK DİL EĞİTİM, Alıcı/Üye’nin siteye üyeliğini dondurma, kısıtlama, sonlandırma işlemleri yapabileceği gibi sözleşme ihlaline ilişkin belge, içerik, yorum ve her türlü bilgiyi silme ve siteden kaldırma hakkına sahiptir. 

6.9. KURUM’un hizmetleri, bilgileri, telif haklarına tabi çalışmalar, ticari markaları, ticari görünümü veya web sitesi vasıtasıyla sahip olduğu her tür maddi ve fikri mülkiyet hakları da dahil tüm malvarlığı, ayni ve şahsi hakları, ticari bilgi ve know-how’a yönelik tüm hakları saklıdır. Alıcı/Üye bu hakları ihlal ettiği takdirde tazminat ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

MADDE 7- ÖDEME ŞEKLİ:
7.1. Ödeme şekilleri web portalda detaylı şekilde gösterilmiştir. Alıcılar bu ödeme şekillerinden herhangi birini kullanarak KURUM’a ödemelerini gerçekleştirebilir.
a) Kredi kartı ile ödeme şekli: Alıcı/Üye’nin kredi kartı ile ödemede bulunabilmesi için gerekli bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurması gerekmektedir. Eksiklik ve yanlışlık durumunun bir sorun teşkil etmesi halinde FK DİL EĞİTİM bu durumdan sorumlu değildir. Kredi kartı ile yapılacak ödemeler peşin ödeme olarak olabileceği gibi KURUM’un inisiyatifinde olmak kaydıyla ve kampanyalar kapsamında belirlenebilecek sayıdaki takside bölünmek suretiyle de ödeme yapılabilir. Bununla birlikte çalışılan bankanın yapacağı kampanyalar neticesinde taksit sayısı artırılabilir. Ancak bu durum KURUM’un bilgisi ve inisiyatifi dışında olup, bu konuda KURUM’un bir taahhüt ya da sorumluluğu bulunmamaktadır.
b) Havale/Eft yolu ile ödeme şekli: Alıcı/Üye bu yöntemi tercih etmek istiyorsa satıcıya ait web portalda paylaşılan gerekli IBAN bilgileri yazılı banka hesabına ödeme yapılabilir. 

MADDE 8- CAYMA HAKKI:
8.1. Alıcı/Üye’nin Cayma Hakkı, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerinde ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde belirtilmiştir. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin “Ön Bilgilendirme” başlıklı 5’inci maddesinin h bendinde cayma hakkının kullanılamayacağı durumlarda, tüketicinin cayma hakkından faydalanamayacağına ilişkin bilgilendirmenin yapılması gerektiği belirtilmiştir. 

8.2. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 4’üncü maddesinde; dijital içerik, “Bilgisayar programı, uygulama, oyun, müzik, video ve metin gibi dijital şekilde sunulan her türlü veriyi” şeklinde tanımlanmıştır. Ayrıca aynı yönetmelikte kalıcı veri saklayıcısı, “Tüketicinin gönderdiği veya kendisine gönderilen bilgiyi, bu bilginin amacına uygun olarak makul bir süre incelemesine elverecek şekilde kaydedilmesini ve değiştirilmeden kopyalanmasını sağlayan ve bu bilgiye aynen ulaşılmasına imkân veren kısa mesaj, elektronik posta, internet, disk, CD, DVD, hafıza kartı ve benzeri her türlü araç veya ortamı” şeklinde tanımlanmıştır. FK DİL EĞİTİM tarafından işbu sözleşmede sunulan ürün/hizmet yönetmelikte dijital içerik ve/veya kalıcı veri saklayıcısı bağlamında ürün/hizmet kapsamındadır.

8.3. İşbu sözleşme kapsamında satış işlemi, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin “Cayma hakkının istisnaları” başlıklı 15’inci maddesinde düzenlenmiş bulunan “elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler” kapsamındadır. Bu bakımdan Alıcı/Üye, aldığı ürün/mal ve/veya hizmetlerin adı geçen Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15/ğ maddesi kapsamında olduğunu ve bu sebeple de “Cayma hakkının bulunmadığını, cayma hakkının istisnası olduğunu” kabul ve beyan eder.

8.4. İnternet ortamında sağlanan dijital eğitim içeriği eğitimin verildiği anda ifa edilmiş sayılacağından dolayı cayma hakkının kullanılması mümkün değildir. 

8.5. Ürün veya hizmetin katılımcı/alıcıya iletilmesi, alıcı veya üyenin talepleri doğrultusunda, yönetmelikte tanımlanan kalıcı veri saklayıcısı ile sağlanacak ise, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15. Maddesinin 1. Fıkrasının “e” bendi “Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.” uyarınca, bu ürünlerin ambalajının açılmış olması halinde iadesi kabul edilmeyecektir ve bu Alıcı/Üye cayma hakkını kullanamayacaktır. Bu durumda cayma hakkının on dört gün içerisinde kullanılabilmesi için, iletilmesi istenen hizmete ilişkin kalıcı veri saklayıcısını paketi açılmamış olması, ambalajının bozulmamış olması gerekmektedir. Bu madde çerçevesinde hareket etmeyen alıcı/üye cayma hakkını kaybedeceğini öğrendiği işbu sözleşmeyi onaylayarak kabul ve beyan etmiş olur.

8.6. Niteliği itibariyle iade edilebilecek ürünlerin söz konusu olması halinde cayma hakkı ilgili sair mevzuat gereğindeki süreler içerisinde kullanılabilecektir. Bu çerçevedeki bir ürünün söz konusu olması halinde Alıcı/Üye, KURUM’a gerekli süre içerisinde bildirimde bulunarak hiçbir hukuki, cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin ürünü reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir ancak yukarıdaki maddelerde belirtilen gerekçelerin söz konusu olması halinde (Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler) cayma hakkı kullanılamayacaktır. KURUM, bu çerçevede cayma hakkını kullanana Alıcı/Üye’ye sözleşme kurulduğundaki satış bedelini iade etmeyi taahhüt eder.

MADDE 9- KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
9.1. FK DİL EĞİTİM, Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma Metni’ni web portalda detaylı bir şekilde yayınlamış ve Alıcı/Üyelerin açık rıza beyanına tabi tutmuştur.
9.2. KURUM gerekli gördüğünde Alıcı/Üye’nin kişisel bilgilerini yapılan işlemlerle veya ortaklık ilişkisi içinde olduğu gerçek veya tüzel kişiler tarafından doğrudan pazarlama ve benzeri amaçlarla ilgili olarak kaydedebilir, paylaşabilir, kullanabilir, depolayabilir, işleyebilir ve saklayabilir. Kuruma ait internet sitesinde veya sair suretlerle işbu sözleşmenin akdedilmesi esnasında Alıcı/Üye’den talep edilen veya Alıcı/Üye tarafından KURUM’a sağlanan bilgiler ve Alıcı/Üye tarafından yapılan işlemlerle ilgili bilgiler, KURUM ve işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından KURUM’a ait internet sitesinin üyeleri ve işletmeler ile yaptığı sözleşmeler ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında olsa dahi, Alıcı/Üye’nin kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler yapmak, veri tabanı oluşturmak veya pazar araştırmaları yapmak için de kullanılabilir.
9.3. 5651 sayılı Kanun gereği, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan ve işleten kişi olarak, sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve sitede çıkabilecek sorunların giderilebilmesi için, Kurum gerektiğinde Alıcı/Üye’nin IP adresini, genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir. 
9.4. Kurum işbu gizlilik politikasında aksi belirtilmedikçe ve aşağıda belirtilen sınırlı durumlar haricinde, iş birliği içinde olmadığı şirketlere ve üçüncü kişilere, Alıcı/Üye’ye ait bilgileri açıklamayacaktır. Bu durumlar:
a) Yetkili hukuki otoriteler tarafından çıkartılan ve yürürlükte olan Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik vb. hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uyulması,
b) Kurum’un üyeleri ve iş birliği içinde bulunduğu işletmeler ile yaptığı sözleşmelerin gereklerinin yerine getirilmesi ve bunların uygulamaya konulması,
c) Yetkili idari ve adli otoriteler tarafından usulüne göre bir araştırma veya soruşturmanın yürütülmesi amacıyla, Alıcı/Üye ile ilgili bilgi talep edilmesi,
d) Alıcı/Üye’nin haklarını veya güvenliklerini korumak için bilgi verilmesi halleridir.
9.5. KURUM’un gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, kendisine ait internet sitesine veya sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel bilgilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda Kurumun herhangi bir hukuki ve / veya cezai sorumluluğu olmayacaktır.
9.6. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi kişisel veri olarak tanımlanmaktadır. Anılan Kanun kapsamında kişisel verilerin işlenebilmesi için, bazı istisnai haller dışında, kişisel veri sahibinin açık rızası gerekmektedir. Kurum, mevzuattan ve işbu Sözleşme’den kaynaklanan hukuki yükümlülüklerini yerine getirmek; kendisinin ve Alıcı/Üye’nin haklarını kullanabilmelerini ve meşru menfaatlerini korumalarını teminen Alıcı/Üye’nin kişisel verilerini elde etmek, değerlendirmek, iş ortakları ve hizmet aldığı 3. şahıslarla paylaşmak ve kanunların izin verdiği süre boyunca saklamak zorundadır. Kişisel veriler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun amir hükümleri ile Kurum’un web sitesinde yer alan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’na uygun olarak faaliyetlerini yerine getirmek üzere işlenmektedir. Bu konuda tarafınıza Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10. maddesi uyarınca bilgilendirmede ve aydınlatmada bulunulmuştur. Kişisel veriler, Sözleşme ile üstlenilen yükümlülüklerin yerine getirebilmesi için iş ortaklarımıza, sözleşmeli avukatlarımıza ya da hizmet alınan firmalara aktarılabilmektedir. İş ortaklarımız, sözleşmeli avukatlarımız ve hizmet sağlayan firma ve/veya şahıslar, sözleşmesel yükümlülükleri çerçevesinde bu bilgileri gizli tutmak ve başka herhangi amaçla kullanmamakla yükümlüdür.
9.7. KURUM, kişisel verileri yalnızca işleme amacıyla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak işlemektedir. Bununla birlikte, kişisel verilerin işlenmesi süreçlerinde, verilerin gerek güvenli bir şekilde saklanması gerek hukuka aykırı olarak kullanılmasını önlemek için mevzuat uyarınca uygun güvenlik düzeyini sağlayan tedbirleri almaktadır. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu işbu Sözleşme çerçevesinde Alıcı/Üye, kişisel verilerinin işlenmesi ile ilgili olarak her zaman veri sorumlusu olan Kurum’dan bilgi alma, verilerin işlenme amacına uygun olarak işlenip işlenmediğini öğrenme, eksik/yanlış işlenme durumunda düzeltme talep etme, verileri güncelleme, verilerin tamamen ya da kısmen silinmesini talep etme ve vermiş olduğu onayı tamamen veya kısmen geri alma hakkının olduğunu bildiğini kabul ve beyan eder.
9.8. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11 inci maddesi kapsamında kurum tarafından gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Bilgilendirme şu şekildedir: Alıcı/Üye’nin kişisel verilerinin işlenmesi, depolanması ve sair işlemlere konu edilmesi halinde 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 11 çerçevesinde başvurabileceği hukuki yollar ise şöyledir:
“(1) Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;
a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
e) 7’nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
h) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.”
6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca Alıcı/Üye; işbu Sözleşme’yi akdetmekle, kendisine Kurum ve işbirliği içinde bulunduğu gerçek ve tüzel kişiler tarafından telefon, çağrı merkezi, faks, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, SMS, e-posta ve sair vasıtalarla her türlü içerikte ticari elektronik ileti gönderilmesini, kendisinin kampanyalar, reklamlar, promosyonlar, bağlantılı faaliyetler, işbirlikleri, yenilikler, güncel hizmetler, değişiklikler ve diğer her türlü konuda ticari elektronik ileti gönderilmesini kabul ettiğini beyan ve taahhüt eder.

MADDE 10- DİĞER HUSUSLAR:
10.1. İşbu sözleşmenin maddelerinden herhangi biri veya birkaçı geçersiz hale gelse dahi diğer hükümler geçerli kalmaya devam edecektir.
10.2 Web Portal’da yayınlanan KVKK Aydınlatma Metni, Kullanım Koşulları, KVKK Politikası işbu sözleşmenin ayrılmaz parçası ve eki niteliğindedir.
10.3. İşbu sözleşme haricinde gerekli bilgilendirmeler KURUM’a ait Web Portal’da (www.fklanguage.com) yayınlanmış ve bu bilgilendirmeler sözleşmenin ayrılmaz parçası ve eki niteliğinde kabul edilmektedir. 
10.4. KURUM’a ait Web Portal’da (www.fklanguage.com) eğitimlerin/ürünlerin nitelikleri, özellikleri, fiyatı, süresi, ödeme şekli vs. bilgiler (Eğer ki kampanya söz konusu ise kampanya şartları, tarihleri, gerekli bildirimler vs. de dahildir.)  Alıcı/Üye ile paylaşılmış, Alıcı/Üye de bu sözleşme dahil olmak üzere ön bilgilendirme formunda yazılı hususlar konusunda önceden bilgi sahibi olduğunu kabul ve beyan etmiştir.
10.5. Alıcı/Üye, Web Portal bağlantısı sırasında herhangi bir zararın meydana gelmemesi için güvenlik duvarı ve virüs koruyucu gibi gerekli güvenliğin sağlanması konusundaki sorumluluğun kendisinde olduğunu, FK DİL EĞİTİM’in Alıcı/Üye’ye hiçbir şekilde bir garanti ya da taahhüt vermediğini kabul eder.

MADDE 11- MÜCBİR SEBEPLER
11.1. Sözleşmenin imzalandığı tarihte mevcut olmayan veya öngörülemeyen, tarafların kontrolleri dışında gelişen doğal afet, isyan, savaş, grev, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, internet sistemine ilişkin iyileştirme veya yenileştirme çalışmaları ve bu sebeple meydana gelebilecek arızalar, elektrik kesintisi, siber saldırılar, yetkili makamların uyguladığı kesinti ve kısıtlamalar ve kötü hava koşulları da dâhil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla ilgili tarafın makul kontrolü ve gerekli özeni göstermesine rağmen önleyemediği kaçınılamayacak olaylar yorumlanacaktır. Yukarıda sayılan hallerin gerçekleşmesi durumunda sözleşmenin ifa edilmesi imkânsız hale gelirse FK DİL EĞİTİM, Türk Borçlar Kanunu’nun 136’ncı maddesi gereğince sözleşmenin ifa edilmemesinden dolayı sorumlu tutamaz.

MADDE 12- MÜNHASIR DELİL KOŞULU: 
12.1.       Taraflar arasındaki ihtilaflarda FK DİL EĞİTİM kayıtları esas alınacaktır. Alıcı/Üye, işbu sözleşmenin uygulanmasından doğacak her türlü uyuşmazlıklarda KURUM’un ticari defter ve kayıtlarının, bilgisayar kayıtlarının, e-maillerin, mikrofilm, ses kayıtlarının, fatura bilgilerinin ve her türlü belgenin geçerli, bağlayıcı ve kesin delil teşkil edeceğini, Alıcı/Üye'yi yemin teklifinden ber'i kıldığını ve bu maddenin HMK'nun 193’ncü maddesinde yazılı delil sözleşmesi olduğunu kabul etmiştir.

MADDE 13- YETKİLİ MAHKEME:

13.1. İşbu sözleşme ve sözleşmenin uygulanması, yorumlanması, hükümleri dahilinde doğan hukuki ilişkilerin yönetimi ve uyuşmazlıkların çözümü Türk Hukukuna tabi olacaktır. Taraflar, işbu sözleşmenin uygulanmasından doğan uyuşmazlıklar için Kütahya Mahkemeleri’nin ve İcra Daireleri'nin yetkili olduğunu kabul ederler. İşbu sözleşmenin konusu olduğu bir dava neticesinde yetkili mahkeme tarafından, işbu sözleşmenin herhangi bir hüküm veya kısmının hükümsüzlüğüne karar verilmesi halinde diğer hüküm ve kısımlar geçerli olur ve yürürlükte kalır.

MADDE 14- YÜRÜRLÜK:
14.1. İşbu sözleşme Alıcı/Üye’nin satış işlemi esnasında “Üyelik ve Mesafeli Satış Sözleşmesi’ni okudum, kabul ediyorum.” şeklinde elektronik onay verildiği tarihten itibaren kurulmuş ve yürürlüğe girmiştir. 

bottom of page